Σπορ

Βρισκόμενοι στη περιοχή ετοιμαστείτε για ιππασία, snowmobiles, ορεινή ποδηλασία, τοξοβολία, σκι πίστας, ορειβασία, αναρρίχηση.

Ιππασία

Στην περιοχή μπορεί κανείς να συμμετέχει σε οργανωμένες διαδρομές ιππασίας με έμπειρους εκπαιδευτές στις πλαγιές του κόζιακα και τα περτουλιώτικα λιβάδια. Άλογα της περιοχής προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον, σας περιμένουν για βόλτες ανάνεσα στα έλατα δίπλα στις δροσερές πηγές

Snowmobiles

Κατά τους χειμερινούς μήνες ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το χιονισμένο τοπίο μέσα από διαδρομές που χαράσουν δασικοί δρόμοι οδηγώντας o ίδιος snowmobiles.

Kerketio Extreme Sports

Ορεινή ποδηλασία

Διασχίστε μαγευτικά τοπία ή ξεχασμένα μονοπάτια σε μία μοναδική απόδραση με ποδήλατο. Οδηγοί θα σας ξεναγήσουν στο σύμπλεγμα των μοναδικών σε ομορφιά Περτουλιώτικων μονοπατιών.

Τοξοβολία

Στο λιβάδια Περτουλίου μπορείτε να κάνετε τα πρώτα βήματα στο άθλημα της τοξοβολίας.

Σκι πίστας

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, μόλις 7 χλμ. από την Ελάτη, σας περιμένει να γνωρίσετε το άθλημα του σκι. Η μικρή πίστα του Χιονοδρομικού είναι ότι πρέπει για εκμάθηση, ενώ οι πιο έμπειροι δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τον έμπειρους οδηγούς και να απολαύσουν τις ολόλευκες λαμπερές πλαγιές του Κόζιακα.

Ορειβασία

Η Ελάτη αποτελεί τον παράδεισος για του λάτρεις της ορειβασίας. Μερικά από τα βουνά της περιοχής μας είναι ο Κόζιακας 1901μ, η Μαρόσα 2066μ, το Αυγό 2148μ, η Μπουντούρα 2067μ, η Νεράϊδα 2144μ και πολλά άλλα.

Αναρρίχηση

Σε απόσταση μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από την Ελάτη υπάρχει οργανωμένο αναρριχητικό πεδίο στην θέση Κόκκινος Βράχος. Ο Κόκκινος Βράχος έχει ύψος 70 μέτρα, εκεί υπάρχουν 6 αναρριχητικές διαδρομές

Για τις παραπάνω δραστηριότητες απευθυνθείτε στο τηλ. 24340 91559 , κιν 6978131029. Αγροτουριστική επιχείρηση ΚΕΡΚΕΤΙΟΝ.
Image